Ismét kortalanul kreatív

A II. kerületi Idősügyi Tanács felhívása 60 év feletti amatőr alkotóknak

Az elmúlt évek sikeres rendezvényei után ez évben is meghirdeti az Idősügyi Tanács a 60 év feletti, II. kerületi amatőr művészek számára a képző-iparművészeti és népművészeti pályázatát.  

Az Idősügyi Tanács olyan amatőr kerületi alkotók munkáiból szeretne tárlatot rendezni, akik szívesen bemutatják a nagyközönségnek is alkotó tevékenységüket a 2021. évben is.

A pályaműveket a Család-és Gyermekjóléti Központba (1027 Budapest, Horvát utca 2-12.)kell eljuttatni 2021. szeptember 23. és 2021. október 4. napja között hétköznaponként 10 és 12 óra között. Kérjük, hogy a kiállítandó darabok becsomagolva érkezzenek az intézményhez.

A kiállításra benyújtható művek tematikájában és technikájában nincs megkötés. Bármely témájú és technikával készült, képző-iparművészeti vagy népművészeti alkotás nevezhet a kiállításra. Szobor, festmény, kisplasztika esetén legfeljebb 2 alkotás nyújtható be.

A kiállítást rendező Idősügyi Tanács előválogatást tarthat, ha a kiállító terem méretét meghaladóan több alkotás érkezik.

A kiállítandó tárgyak mérete nem lehet nagyobb:

  • szobor, kisplasztika 60x60x60 cm-nél,
  • a festmény 50x75 cm-nél,
  • hímzés, terítő legfeljebb 1 m2 kiállítási területet foglalhat el.

A kiállítási darabok gondos becsomagolásáról és a Család-és Gyermekjóléti Központhoz való szállításáról és elszállításáról a kiállítónak kell gondoskodnia, a szállítás közben keletkezett esetleges sérülésekért az Idősügyi Tanács nem vállal felelősséget.

 Az Idősügyi Tanács felelősséget vállal a kiállítási helyszínre szállítása és visszaszállítása, illetve a kiállítás ideje alatt az alkotásokért.  

A kiállításról további felvilágosítás kérhető hétköznaponként 8- 16 óra között a 06 20 233 5078 telefonszámon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen.

A kiállítás megnyitója várhatóan október 6. napja lesz.

Szeretettel várjuk minden kerületi 60 év feletti amatőr művész jelentkezését a tárlatra!

                                                                                                                   II. kerületi Idősügyi Tanács