Négy új ingyenes szolgáltatás a II. kerületben


Négy új ingyenes szolgáltatás a II. kerületben


Tovább

DélUtán lelkisegély szolgálat


Segítséget kínálunk


Tovább

Virtuális, kulturális és szabadidős ajánlatok TV nézés helyettTovább

Retro táncklub


Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt megrendezésre kerülő Retro táncklub rendezvényünkre.

A rendezvény a II. kerületi Idősügyi Tanács programjainak keretében kerül megrendezésre. A belépés díjtalan és mindenkit szeretettel várunk, aki szívesen tölt el egy felhőtlen délutánt velünk és a régi idők slágereivel.


Tovább

Rólunk

Bemutatkozás pár szóban

Mentális támogatást biztosítunk a saját lakásukon azoknak a II. kerületi személyeknek, akiknek szükségük van lelki támogatásra és kérik a segítséget a szellemi és lelki egészségük érdekében. A szolgáltatás célja: a magány oldása, a mentális betegségek megelőzése, problémamegoldó készség fejlesztése. Segítség nyújtása az egészséges lelki élet kialakításához, megtartásához, életvezetéshez, gyászfeldolgozáshoz, a személyes-, családi- és társas kapcsolatok egyensúlyának megőrzéséhez. A mentális támogatásnak része az értelemközpontú logoterápia is, aminek alkalmazása során a kliens olyan kézzelfogható, személyes lehetőséggel szembesülhet a gyakorlatban, amelynek révén rátalálhat egy-egy beteljesítendő értékre vagy életfeladatra, az élet értelmének új megvilágításba való helyezésével.

A módszer azon alapszik, hogy az ember akkor teljesedhet ki, ha megtalálja élete értelmét és ahhoz kapcsolódó céljai vannak. Amennyiben ez nem teljesül, a megélt kudarc válságot, ennek nyomán értelmetlenség- és ürességérzéstől való szenvedést, azaz egzisztenciális vákuumot idézhet elő. Az idős, beteg emberek körében még inkább érzékelhető a lét vagy további létük értelmében való hitük elvesztése. Erre a problémára jelenthet megoldást a logoterápia. A tanácsadás nem a lelki problémák okainak felkutatására fókuszál, hanem az egyén azon egészséges erőit aknázza ki, amelyek a szellemi képességek és az értelem oldaláról képesek fejlődést előidézni.

A szolgáltatás térítésmentes és munkanapokon 8-16 óra között lehet igénybe venni, telefonon történt előzetes időpontegyeztetést követően.

Telefon: 06/20 610-8890